Monday, August 9, 2010

Dah ready nak puasa? Dah bereskan 3 perkara ini?Doa malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad s.a.w apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.


Ha...amacam bros n sis semua, dah settle semua 3 perkara nun di atas sana? Belum? sempat lagi nak call makpak, mentua, nak sms kawan2, sepupu, kerabat bagai, sempat lagi. Pada hubby paling penting tu...sesia pose kita weh kalau belum beres 3 perkara tu. Jgn berlengah..buat jgn tak buat.

Terima kasih kepada member lama aye kat tnb dulu, Rabeah sbb send email peringatan ni. Dan aye panjangkan kpd kalian semua smoga sama2 mendapat manafaat.

Di kesempatan ini juga aye dan keluarga dgn rasa rendah hati memohon maaf atas segala salah dan silap, sengaja maupun tidak, dosa lama maupun yg terkini lagi mutakhir, salah mulut takpun silap kakitangan, keluar dr mulut maupun tersirat dalam hati, pendek kata segala yang ter...merujuk kepada semua perbuatan tanpa sengaja......mohon dan harap sangat dapat dimaafkan dengan ikhlas. Tak lupa juga mana2 yg termakan dan terminum harap dihalalkan. Semoga kita semua sempurna amalan di ramadan kali ini serta mendapat rahmat dan redha Allah jua. Amin.

Selamat berpuasa.