Tuesday, November 6, 2012

kek pisang all-time-fav

salam semua, takde nak cerita banyak just nak share resepi kek pisang favourite keluarga. senang dan sedap... y bhn: 125 g butter 1/2 cawan gula kastor 2 biji telur - pukul sikit 1 camt esen vanila 1 1/2 cawan pisang masak - dilenyek (4biji sederhana) 1 camt soda penaik } 1/2 cawan susu }larutkan soda dan susu 2 cawan tepung berserbuk penaik } ayak garam cara2: 1. pukul gula dan butter sampai kembang. 2. tambah telur sedikit demi sedikit, pukul sebati setiap kali telur ditambah. 3. tambah esen vanila dan pisang. pukul rata. 4. kaup balik tepung (+ garam) berselang seli dgn susu. kaup balik hingga rata sebati. 5. bakar suhu: 180C masa: 1jam hingga masak. enjoy!

Thursday, October 18, 2012

raikan cinta Musa dan Azura

Assalamua'laikum, semoga semua sejahtera...mari ambil penyapu dan sapu sawang blog ni dgn bercerita apa yg patut... Alhamdulillah, 2012 mmg sgt menyenangkan, segala hikmah dikutip dan disyukuri, senang pun nimat, susah pun nikmat...tanda Allah perhati dan sayang. Allah, jgn berpaling dari hamba.. Kali ni berkongsi keriangan walimatul urus adik aye dan pasangannye. Jgn lupakan doakan kebahagiaan mereka ber2 ni.

Tuesday, June 19, 2012

birthday 2012 ~ hadiah dan aktiviti recycle

Assalamu'alaikum pelawat2 yg masih sudi bertandang di blog yg mcm biskut chipsmore ni... semoga kalian semua sihat dan sentiasa bahagia dlm hidup. baru2 ni bg mereka yg terperasan, aye dh pun setahun tua pd 10 jun lepas... seperti biasa, ada la hadiah ulangtahun yg tak seberapa...alhamdulillah, terima kasih Allah. Hadiah ni dh lama dpt tp mmg peruntukannya khas utk birthday 2012... bertambah lengkap rasanya dah ada sebuah, pasni nak apa ye utk 2013 ~ bread maker may be... berangan dulu apa salahnye, kasi hint... jom tengok apa yg aye excitited kan about...(kpd yg wish happy birthday via sms, fb, calling-calling... kalian mmg the greatest, moga all the blessing juga utk each n every one of u... segala ingatan dan doa ikhlas amat2 dihargai. terima kasih...alhamdulillah... ada yg tanya kek berapa tingkat? takde tingkat sbb blom buat ,tunggu besday wafa 22 jun.. baru decide nak buat apa... muahz.. ) Tadaa...mesin jahit brand TESCO penyeri idup surirumah, inshaallah recycle t-shirt lama jadi...(t-shirt pemberian anak babysitter yg jaga wafa masa umur dia 4 tahun, simpan lg sbb sayang nak buang..go green, recycle...) jadik sarung bantal busyuk...1 utk wafa, 1 utk wafi, jgn gaduh, jgn rebut2 ok cayang.. wafi dgn bantal busyuk bersarung t-shirt recycle di workstation mama yg ala2 kapal karam...please ignore the unpleasant scenery...bilik store yg sgt multipurpose.